Gebruikersbeheer Mijn Bibliotheekadministratie

Je kan de gebruikers (profielen) van Mijn Bibliotheek voor jouw bib beheren via de administratiemodule van Mijn Bibliotheek.

Hierop meld je je aan via https://mijn.bibliotheek.be/administratie

1. Lijst van gebruikers

Onder "Gebruikers" in het menu links (Beheer > Gebruikers) vind je een lijst van alle profielen die hun bibliotheeklidmaatschap hebben gekoppeld aan jouw bibliotheek.

De lijst is standaard gesorteerd op de laatst aangemaakte profielen. Onderaan de tabel zie je het totale aantal profielen.

Op deze pagina kan je snel zoeken op naam, e-mail adres en/of bibliotheekkaartnummer zoeken. Op zowel naam, e-mail en bibliotheekkaartnummer kan je zoeken met een wildcard: met een asterisk kan je links of rechts meerdere letters vervangen bv. met ‘*rik’ vind je ook ‘frederik’, met ‘*rik*’ vind je ook ‘frederik’ en ‘frederika’.

2. Uitgebreid zoeken

Met de link ‘Uitgebreid zoeken’ krijg je een zoekformulier met meer mogelijkheden:

- Gebruikersnaam (uit Mijn Bibliotheek)
    - E-mailadres (uit Mijn Bibliotheek)
    - Bibliotheekkaartnummer (uit het bibliotheeksysteem)
    - Aangemaakt vanaf (uit Mijn Bibliotheek)
    - Aangemaakt tot (uit Mijn Bibliotheek)
    - Laatst ingelogd vanaf (uit Mijn Bibliotheek)
    - Laatst ingelogd tot (uit Mijn Bibliotheek)
    - Geboortedatum vanaf (uit Mijn Bibliotheek)
    - Geboortedatum tot (uit Mijn Bibliotheek)
    - Gemeente (uit Mijn Bibliotheek)
    - Geslacht (uit Mijn Bibliotheek)
    - UUID (uit Mijn Bibliotheek - is voor interne toepassing)

Bij alle zoekopdrachten kun je een wildcard * (asterisk) gebruiken om links of rechts meerdere letters te vervangen. Dit kan niet met het bibliotheekkaartnummer.

Je kan met je muis over de ‘i’ gaan om een hulptekst/tooltip te krijgen met meer informatie over het tekstvak.

3. Lijst gebruikers exporteren

De link ‘Exporteer alle 49 leden’ dient om het resultaat van je zoekopdracht of alle gebruikers te exporteren. De export wordt opgeslagen op je computer in een csv-bestand dat je makkelijk kan omzetten naar Excel.

4. Gebruikersdetails bekijken of bewerken

Met een klik op de Bewerk-link of de gebruikersnaam (zie de afbeelding hierboven) kan je de details van een gebruiker bekijken en eventueel bewerken. Er zijn verschillende tabs:

4.1 Profiel

De eerste tab is profiel, hier zie je de profielgegevens van de gebruiker. Je kunt hier bijvoorbeeld het paswoord van de gebruiker resetten en bekijken tot welke online collecties deze gebruiker toegang heeft.

4.2 Bibliotheken

Hier zie je de bibliotheeklidmaatschappen van de gebruiker. Dat kunnen meerdere bibliotheken zijn.

Hier kun je twee acties uitvoeren:

• "synchroniseer lidmaatschap": zo haal je de gegevens opnieuw op uit je bibliotheeksysteem. De synchronisatie gebeurt automatisch 's nachts en wanneer de gebruiker bepaalde pagina's bezoekt, maar soms wil je de synchronisatie sneller uitvoeren. Hiervoor kun je dus klikken op "synchroniseer lidmaatschap".
    • "verwijder koppeling": de kaart ontkoppelen van dit profiel

Ook bibliotheken die tickets gebruiken, zien hier het lidmaatschap via het gekoppeld ticket, met onder andere het ticketnummer en de geldigheid.