GDPR-wijzigingen aan de bibsites en Mijn Bibliotheek

Er zijn enkele wijzigingen uitgevoerd aan de bibwebsites en Mijn Bibliotheek in het kader van de GDPR.

Er staat een geactualiseerde privacyverklaring online. De Mijn Bibliotheek-gebruikers worden er bij hun eerstvolgende aanmelding expliciet op gewezen dat deze nieuwe privacyverklaring voortaan geldt voor het gebruiken van deze toepassing. Ook de gebruiksvoorwaarden en de cookieverklaring kregen recent een update. Deze teksten vallen onder de verantwoordelijkheid van Cultuurconnect en mogen door de bibliotheken niet aangepast worden. Voor meer informatie: dpo@cultuurconnect.be.

Bij de Mijn Bibliotheek-registratieprocedure moet je nu ook verplicht je e-mailadres bevestigen vooraleer je verder kunt gaan. Dit is zeker een aandachtspunt voor bibs die aan hun leden de service leveren om samen met hen een profiel aan te maken. Dat kan nu enkel als ze tijdens de registratie toegang hebben tot hun mails om het e-mailadres te bevestigen.
    Vragen hierover? Zie ook dit artikel.

Tijdens de Mijn Bibliotheek-registratieprocedure is meteen de mogelijkheid voorzien voor gebruikers om ervoor te kiezen enkele keren per jaar een e-mail te ontvangen waarin zij worden gewezen op bibliotheekdiensten die interessant zijn voor hen. Gebruikers kunnen deze keuze ook ten allen tijde aanpassen op hun Mijn Bibliotheek profielpagina.