Wise blokkeert

Als het probleem zich gelijkaardig voordoet op alle pc's van een bepaalde locatie ligt de oorzaak meestal bij het netwerk.

Wat je kan doen:
    - Wise herstarten, computer herstarten
    - internetverbinding controleren. Links onderaan in Wise zie je een knop die groen moet zijn, rood is een teken van een trage netwerkverbinding.

Wise kan niet zo goed overweg met een instabiele verbinding, dus als er netwerkproblemen waren die inmiddels hersteld zijn (de browser werkt opnieuw, eender welke website laadt goed) kan je Wise soms best toch eens herstarten.

Als Wise echt helemaal vastloopt, kan je proberen het te sluiten via rechtsklik > venster sluiten, of via taakbeheer (ctrl+alt+delete).

Vooral: bespreek met je IT-verantwoordelijke hoe de internet- en/of netwerkverbinding verbeterd kan worden (bvb. geen VPN meer; een normale https verbinding biedt voldoende beveiliging; de meeste sip2-toestellen kunnen op https).

Als je vermoedt dat er toch een terugkerend probleem is met Wise, bijvoorbeeld omdat het vastlopen zich vaak voordoet ook wanneer de verbinding goed functioneert, dan kan je de logging-functie opzetten en ons het log-bestand bezorgen. Daarin kan OCLC zien wat er precies gebeurde in Wise en eventueel een oorzaak ontdekken.
    Een leidraad voor hoe dit te doen, vind je hier:
    https://cultuurconnect.zendesk.com/hc/nl/articles/360008791240-Hoe-maak-ik-een-log-bestand-

Specifiek wat de eID betreft: bij oudere of goedkope eID readers komt blokkeren nog al eens voor. Je kan dan best nieuwe readers aanschaffen.