Hoe maak ik accounts aan als Mijn Bibliotheek-beheerder?

In het kader van ons nieuwe privacybeleid, krijgt elke bibliotheekmedewerker een persoonlijke toegang voor de Mijn Bibliotheek-administratie. Elke bibliotheek duidt een Mijn Bibliotheek-beheerder aan die accounts aanmaakt voor zijn of haar collega’s.

Als beheerder krijg je een mail met een uitnodiging om een paswoord aan te maken voor de Mijn Bibliotheek-administratie. Als je klikt op de link in deze mail kom je op dit scherm terecht:

Het paswoord moet minstens 8 tekens, een hoofdletter, een cijfer en een speciaal teken bevatten. Na het instellen, kun je je aanmelden op dit scherm:

Nu heb je een login en wachtwoord voor de Mijn Bibliotheek-administratie. Pas dan kun je collega’s uitnodigen om hun toegang te activeren en een persoonlijk wachtwoord in te stellen.

Klik hiervoor op "Bibliotheek admins" in het menu "Beheer":

Voeg nu de gegevens van je collega in en geef zijn rollen aan. Je mag per persoon meerdere rollen aanduiden. Een gebruikersbeheerder ziet alle lenersprofielen, een lijstenbeheerder kan lijsten aanmaken voor de bibliotheek, rapportering zorgt ervoor dat je de statistieken kunt raadplegen en in Oost-Vlaanderen volgt een aankoopsuggestiebeheerder aankoopsuggesties van leners op.

Klik op "Toevoegen" en klaar! Je collega krijgt nu een mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

In plaats van een algemeen wachtwoord gebruikt elke bibliotheekmedewerker nu zijn eigen account om toegang te krijgen tot de Mijn Bibliotheek-administratie. De oude bibadmin[gemeente]-accounts bestaan niet meer.