Releases 1.12.0 (mei), 1.11.0 (februari) en 1.10 (november)

8/05/2018 is release 1.12.0 gebeurd en 16/02/2018 1.11.0. Deze laatste was belangrijk wegens een grote performantieverbetering voor SOAP-clients, dus Vubis-bibliotheken. Er traden namelijk interne fouten op in Mijn Bibliotheek wanneer er veel bezoekers waren.

Verder bevatten beide releases vooral aanpassingen aan de MB-API voor de nieuwe bibliotheekwebsites.
    Daaruit volgden drie toevoegingen in de adminstratiemodule van de bibliotheken, onder Beheer > Bibliotheek:

1. een "Contact URL"-veld (net boven "Document URL")
    Deze is standaard de website-link + "/contact" - maar deze wordt niet gebruikt in Mijn Bibliotheek! Is enkel voor het websiteplatform en moet je dus niet gaan overschrijven met een bestaande link. Als je een nieuwe bibliotheekwebsite krijgt in ons platform, zal deze link sowieso werken.

2. een "Introtekst bij uitleningen"
    Ook in het leven geroepen voor het websiteplatform in ontwikkeling en wordt niet gebruikt in Mijn Bibliotheek. Deze zal op de nieuwe bibliotheekwebsites boven het overzicht van de uitleningen staan. Op dit scherm kun je verlengen, dus alle informatie daarover kan hierin een plaats vinden. Deze tekst zal echter dus pas te zien zijn wanneer de nieuwe sites live gaan.

3. een "Introtekst bij reservering"
    Parallel aan de vorige zal deze tekst natuurlijk boven het overzicht van de reservaties komen. Met dit verschil dat deze wel al te zien is in Mijn Bibliotheek. Deze wordt daar getoond op het bevestigingsscherm bij een reservatie. Dit in plaats van de infotekst die nu bovenaan het bibliotheekscherm staat.

Andere aanpassingen in 1.11.0:
    * een kleine aanpassing voor de nieuwe API van Brocade (het updaten van kaartnummers)
    * overschakeling naar de cjsm-BIOS-API (in plaats van bibliotheek.be-BIOS-API)
    * profielen die niet meer gebruikt worden en waaraan alleen niet-geldige lidmaatschappen gekoppeld zijn, zullen na verloop van tijd automatisch verwijderd worden.

Andere aanpassingen in 1.12.0:
    * verbetering activeren & deactiveren uitleenhistoriek
    * pdf- en csv-export van de uitleenhistoriek en gebruikerslijstjes via API
    * laatste aanpassingen voor de berichten-feature
    * extra opties bij het ophalen van gebruikerslijstjes

De vorige grotere release was 1.10.7 (in november), deze bevatte een aankoopsuggesties-feature voor Ovinob (in het kader van de overname van het PBS). 1.10.8 was een kleinere release met een patch voor Ovinob en een kleine fix voor de admin-lijsten. Er stond namelijk een maximum op het aantal lijsten dat getoond werd in de admin-interface.