Hoe werkt de helpdesk?

Cultuurconnect werkt nu met een nieuwe helpdesktoepassing: Zendesk. Vanaf begin juni neemt ook provincie Vlaams-Brabant deze toepassing in gebruik, en in een latere fase volgen de andere provincies.

Een vraag stellen aan Cultuurconnect kan nog altijd op dezelfde manier, namelijk door een mailtje te sturen naar helpdesk@cultuurconnect.be. Nieuw is dat je voortaan ook meldingen kan openen en opvolgen in het online portaal van de helpdesk. Daarom zal je na het openen van een melding via e-mail de vraag krijgen om een wachtwoord in te stellen. Met de link in de e-mail word je naar dit portaal gestuurd (http://helpdesk.cultuurconnect.be), waar je een wachtwoord kan kiezen.

Een aanvraag indienen

Als je in het portaal een vraag wil stellen, dan kan dat door te klikken op “Een aanvraag indienen” rechts bovenaan op het scherm.

Het invulformulier wordt dan geopend. Vul de velden in en klik op “Verzenden” om je melding te versturen. De velden zijn:

• E-mailadres: verplicht in te vullen
    • Onderwerp: verplicht in te vullen
    • Site down: enkel aan te duiden als een toepassing onbereikbaar is
    • Beschrijving: verplicht in te vullen
    • Belangrijk identificatienummer: vul in als je melding gaat over bv. een Vlacc-nummer
    • Categorie: kies een categorie waarin je melding thuishoort, zo word je sneller geholpen
    • Stel uw vraag aan: verplicht in te vullen, kies voor ‘Cultuurconnect’ of ‘PBS Vlaams-Brabant’
    • Bijlage: je kan een bijlage toevoegen, bv. een screenshot

Openstaande aanvragen bekijken en behandelen

Om de status van je openstaande meldingen te bekijken (open, opgelost,...), moet je aangemeld zijn. Daarna kan je op je naam klikken rechtsbovenaan op het scherm en vervolgens op “Mijn activiteiten” om je meldingen te bekijken.

Je kan ook:

• de aanvragen bekijken waarbij je in cc staat
    • de aanvragen van je collega’s (binnen dezelfde organisatie) bekijken

Het kan zijn dat de helpdeskmedewerker die je melding behandelt, graag nog wat meer informatie van jou zou verkrijgen. Op dat moment zal je een e-mail krijgen die je vanuit je mailprogramma kan beantwoorden. Jouw antwoord zal toegevoegd worden aan de melding.

Je kan ook altijd zelf bijkomende informatie meegeven door de melding te openen, je boodschap in het blanco veld te noteren en vervolgens te klikken op Verzenden.

Als je de oplossing ondertussen zelf gevonden hebt en je wil aan de helpdeskmedewerker zeggen dat de melding gesloten mag worden, kan je dat doen door de melding te openen, een boodschap in het blanco veld te noteren, een vinkje te zetten naast “Beschouw deze aanvraag als opgelost” onderaan het scherm en te klikken op Verzenden.

Bewaren